Ako si vybrať najlepší cordyceps?

Ako si vybrať ten najlepší cordyceps? Táto otázka zaujíma mnoho ľudí, ktorí hľadajú prírodné doplnky na podporu svojho zdravia a vitality. S obrovským množstvom ponúk na trhu je výber toho najkvalitnejšieho cordycepsu veľmi dôležitý. Rozhoduje sa totiž o tom, do akej miery bude užívanie tejto medicinálnej huby efektívne. Ako však identifikovať ten správny produkt, ktorý je zaručene účinný a bezpečný? V našom článku preskúmame kľúčové faktory, na ktoré by ste mali pri výbere cordycepsu myslieť, aby ste siahli po tom najlepšom.

Ako si vybrať najlepší cordyceps?

Pri výbere výživového doplnku s obsahom toho najlepšieho cordycepsu treba byť opatrný a prihliadať na nasledovné faktory:

  • Pôvod a kvalita surovín - zistite si, kde boli tieto medicinálne huby pestované. Ideálne sú tie, ktoré pochádzajú z certifikovaných organických fariem s dobrými postupmi pestovania a spracovania.
  • Druh cordycepsu - na svete existuje vyše 300 druhov týchto húb, ktoré sa líšia svojimi jedinečnými vlastnosťami a obsahom aktívnych polysacharidov. V závislosti od druhu by mal dobrý cordyceps obsahovať približne 25 % bielkovín, 8 % tuku, 29 % sacharidov a 18 % vlákniny. Medzi najobľúbenejšie druhy patria Cordyceps sinensis a Cordyceps militaris.
  • Forma a spôsob spracovania - cordyceps sa najčastejšie predáva vo forme prášku, extraktu alebo kapsúl.
  • Certifikáty a testovanie - overte si, či výrobca cordycepsu podstúpil nezávislé testovanie kvality a či má príslušné certifikáty (napríklad certifikát organického pestovania, certifikáty kvality...).
  • Recenzie a skúsenosti zákazníkov - prečítajte si recenzie a skúsenosti iných ľudí s konkrétnym produktom. Ich skúsenosti vám môžu poskytnúť cenné informácie o účinnosti a bezpečnosti.
  • Cena a hodnota - zvážte nielen cenu samotného produktu, ale aj jeho hodnotu vzhľadom na kvalitu, účinnosť a dĺžku trvania jedného balenia. 
  • Kontraindikácie a vedľajšie účinky - pred zakúpením produktu si prečítajte možné vedľajšie účinky a kontraindikácie, aby ste sa uistili, že je vhodný pre vaše individuálne zdravotné podmienky a potreby. Ak si nie ste istí, poraďte sa s lekárom.

Čítať viac: Cordyceps: Všestranný prírodný liek s rozmanitými účinkami

Cordyceps v prírode

Prečo zvoliť kvalitné výživové doplnky s extraktom cordycpesu?

Prinášame vám prehľad tých najdôležitejších dôvodov, prečo by ste si mali zvoliť kvalitné výživové doplnky:

  • Účinnosť - obsahujú väčšie množstvo účinných zložiek vo vhodných dávkach, čo zvyšuje ich účinnosť a schopnosť dosiahnuť požadované výsledky.
  • Bezpečnosť - neobsahujú nečistoty a nežiaduce prísady.
  • Optimálna absorpcia - obsahujú látky, ktoré podporujú lepšiu absorpciu živín v tele.
  • Dlhodobé výhody pre zdravie - podporujú celkové zdravie a wellness, čo má dlhodobé pozitívne účinky na rôzne aspekty zdravia, ako je napríklad imunita, vitálna energia či mentálna pohoda.
  • Dôveryhodnosť výrobcu - kvalitní výrobcovia dodržiavajú prísne normy a postupy, čo zaručuje kvalitu.
  • Minimalizovanie vedľajších účinkov - výživové doplnky nižšej kvality môžu spôsobiť nežiaduce vedľajšie účinky, zatiaľ čo kvalitné doplnky sú navrhnuté tak, aby minimalizovali riziko nepríjemných reakcií tela.
  • Podpora trvalo udržateľných praktík - niektoré spoločnosti vyrábajúce kvalitné výživové doplnky sa zaväzujú k trvalo udržateľným praktikám, čo prispieva k ochrane životného prostredia.

Kvalitný cordyceps v ponuke Vitaherbals

U nás vo Vitaherbals nájdete výživové doplnky tej najvyššej kvality. Naša filozofia totiž spočíva hlavne v tom, že sa snažíme o spojenie prírodných zložiek s vedecky overenými metódami výroby, čo zabezpečuje maximálnu účinnosť a bezpečnosť nami ponúkaných produktov. 

Rovnako transparentne informujeme našich zákazníkov o každom aspekte ich užívania. A to či už prostredníctvom blogu, alebo popismi jednotlivých kategórií výživových doplnkov.

A v neposlednom rade spolupracujeme iba s renomovanými výrobcami, ktorí sú známi svojou dôkladnosťou, kvalitou zdrojov pre výrobu a ekologickou udržateľnosťou. Dodržiavajú prísne normy a postupy bezpečnosti. U nás má preto zákazník istotu, že si vyberie produkt, ktorý je nielen bezpečný, ale aj účinný.

V našom e-shope Vitaherbals nájdete nasledovné výživové doplnky s obsahom cordycepsu:

Biotiva Bio Reishi + Shiitake + Chaga komplex 7 húb

Produkt Biotiva Bio Reishi + Shiitake + Chaga komplex 7 húb obsahuje široké spektrum biologicky aktívnych zložiek, ako sú polysacharidy, proteíny, aminokyseliny, vitamíny a minerály. Tieto zložky sú dôležité pri podpore vitálnej energie, imunity a podpory celkového zdravia dýchacieho systému a obličiek. Tiež pomáha pri srdcovo-cievnych problémoch a cukrovke. Výživový doplnok je v prémiovej kvalite a bez nežiaducich prísad. V jednej kapsule sa nachádza až 497 mg prášku. Obsah balenia: 120 kapsúl.

Najlepší cordyceps Biotiva zmes 7 medicinálnych húb

Pozrieť produkt

Vedeli ste, že…

…tento produkt je výbornou voľbou aj v rámci prevencie nádorových ochorení?

Výhody

  • obrovské spektrum blahodárnych účinkov na organizmus,
  • podporuje celkový pohodový životný štýl,
  • jednoduché užívanie (2 kapsuly denne zapiť dostatočným množstvom tekutiny),
  • vysoká koncentrácia účinných látok v jednej kapsule,
  • bez obsahu prídavných látok,
  • všetky ingrediencie sú z kontrolovaného ekologického pestovania.

Nevýhody

  • produkt nie je vhodný pre ľudí, ktorí trpia autoimunitnými ochoreniami. 
  • tehotné a dojčiace matky by sa mali ešte pred užívaním výživového doplnku poradiť s lekárom.

Výživový doplnok vyrába spoločnosť Biotiva, ktorá má viac ako 35-ročnú skúsenosť s výrobou bioproduktov. V jej širokom liečivom portfóliu nájdete stovky sušených organických rastlinných zložiek a výťažkov z bylín, ovocia, kvetov, rias a húb.

Biotiva Bio Cordyceps

Výživový doplnok Biotiva Bio Cordyceps má stimulujúce účinky na imunitu, pomáha zvyšovať libido a zlepšuje funkciu obličiek a pečene. Tiež pomáha udržiavať správnu funkciu semeníkov. Disponuje vysokým obsahom polysacharidov (40%) a je vo vynikajúcej prémiovej kvalite. Obsah balenia: 150 kapsúl.

Najlepší cordycpes biotiva

Pozrieť produkt

Výhody

  • zlepšuje sexuálny život a zvyšuje hladinu testosterónu,
  • môže sa užívať dlhodobo,
  • až 500 mg v jednej kapsule,
  • jednoduché užívanie vegánskych kapsulí (3 kapsuly denne),
  • vysoká koncentrácia účinných látok v jednej kapsule,
  • bez obsahu prídavných látok,
  • všetky ingrediencie sú z kontrolovaného ekologického pestovania.

Nevhody

  • produkt nie je vhodný pre deti,
  • tehotné a dojčiace matky by sa mali ešte pred užívaním výživového doplnku poradiť s lekárom.

Poznámka

Odporúčaná maximálna denná dávka 3000 mg pre dospelého človeka by sa nemala prekračovať. 

Čítať viac: Ako a kedy užívať cordyceps?

Záver

Výber najlepšieho cordycepsu dôležitý pre dosiahnutie maximálnych zdravotných benefitov. Pri rozhodovaní sa pre výživový doplnok by ste mali zvážiť dôležité faktory, ako sú hlavne pôvod surovín, forma a spôsob spracovania, certifikáty kvality či recenzie zákazníkov.

Navštívte náš e-shop Vitaherbals a urobte dôležitý krok smerom ku zdraviu ešte dnes! 

Našu ponuku cordycpesu nájdete v kategóriach: Cordyceps extrakt a Medicinálne huby.

Zdroje:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7356751/

https://www.vitaherbals.sk/

https://www.vitaherbals.sk/p/biotiva-bio-reishi-shiitake-chaga-komplex-7-hub-120-kapsul

https://www.vitaherbals.sk/p/biotiva-bio-cordyceps-150-kapsul

https://www.vitaherbals.sk/cordyceps

Autor Vitaherbals.sk
Vitaherbals sa zameriava na Vaše zdravie a prináša Vám svetovo uznávané značky výživových doplnkov, bylinných extraktov a zdravotných vankúšov. Sme tu pre to, aby sme Vám ponúkli široký výber kvalitných produktov, poradenstvo a odbornosť.